Milas Ziraat Odası > Haberler > Ziraat mühendislerinden çiftçilere tam destek

Ziraat mühendislerinden çiftçilere tam destek

Milas Ziraat Odası’nda görevli ziraat mühendisleri, sahada üretim yapan çiftçilerle bir araya gelerek tarımsal üretimde verim ve kalite için önerilerde bulundu.

Milas Ziraat Odası’nda görevli ziraat mühendislerimiz Abdullah Öz ve Yusuf Ören; ilçemize bağlı Ören Mahallesi'nde zeytin, narenciye, mısır ve susam ekiliş alanlarında incelemelerde bulundu. Çiftçilerimize, zeytin de sulama sistemleri, narenciyede besleme, hastalık ve zararlılarla mücadele konusunda bilgi verilerek, tavsiyelerde bulunuldu.

MİZO’DAN SERA VE SEBZE EKİLİŞ ALANLARINDA İNCELEME

Milas Ziraat Odası ziraat mühendisleri, ilçemize bağlı Dibekdere, Kafaca, Bahçeburun, Epçe, Çınarlı Kızılcayıkık ve Kıracağız mahallelerinde de sebze ekiliş alanları ve seralarda inceleme yaptı.

İnceleme sırasında seralarda solarizasyonun faydaları konusunda çiftçilerimizi bilgilendiren ziraat mühendislerimiz, ürünleri inceleyerek çiftçilere verim ve kalite arışı için önerilerde bulundu.