Milas Ziraat Odası > Haberler > İncir çeşitleri tespiti ve kestane kontrolü çalışması yapıldı

İncir çeşitleri tespiti ve kestane kontrolü çalışması yapıldı

Milas Ziraat Odası’nda görevli ziraat mühendisleri ve Aydın İncir Araştırma Enstitüsü Ziraat Mühendisleri tarafından Milas’ta incir çeşitleri tespiti ve kestane kontrolleri gerçekleştirildi.

Milas Ziraat Odası’nda görevli Ziraat Mühendisleri Yusuf Ören ve Abdullah Öz, Aydın İncir Araştırma Enstitüsü Ziraat Mühendisleri Arzu Ayar ve Mehmet Turhan Kızılcı ile birlikte ilçemize bağlı; Fesleğen, Çiftlik, Karacahisar, Çamköy ve Beçin mahallelerinde incir çeşitleriyle ilgili tespit yaptı.

Çalışmalar kapsamında; Fesleğen’de kestane, diğer mahallelerde de incir yetiştiren çiftçilere bilinçli yetiştiricilik için bilgi verildi.