Milas Ziraat Odası > Başkanımızın Mesajı

Başkanımızın Mesajı

Değerli Çiftçi kardeşlerim,

Öncelikle 2018 yılının ilkbahar aylarıyla birlikte yeni ekim-dikim zamanı başlamış oldu. 2018 yılının tüm çiftçilerimiz için verimli ve bereketli bir yıl olmasını temenni ediyorum.

Çiftçilerimizin bu yaz döneminde en önemli sorunu tarımsal sulama sorunlarıdır. İlçemiz ne yazık ki 2015'den bu yana yarı kurak diyebileceğimiz mevsimler yaşıyor. Hem yeraltı sularında hem de kaynak sularında yeterlilik olmadığı gibi planlanan gölet ve barajların arzulanan hızda ilerlememesi, bu yaz aylarının da sıcak geçeceğinin habercisi.

Bizler Ziraat Odası olarak, bu konuyu yıllardır gündemde tutarak Orman ve Su İşleri Bakanlığına taleplerimizi ve sıkıntılarımızı iletiyoruz. Bu anlamda bazı önemli adımlar da atıldı. Şu anda ilçemizde 25000 dekarlık alanın sulama altyapısı tamamlandı. Ancak daha 75000 dekarlık alanın da acil olarak tarımsal sulama altyapısının tamamlanması gerekiyor. Bu sıkıntıları gündeme taşımak duyarlılık göstermek bakımından 23 Mart 2018'de Savran Mahallesinde Sayın Kaymakamımızın, DSİ Muğla Şube Müdürünün ve Bölge Müdürlüğünden gelen Şube Müdürleriyle birlikte çiftçilerimizle buluştuk. Bu bölgedeki tarımsal sulama sıkıntılarını herkes çiftçilerimizin ağzından dinledi ve tanık oldu. Çözüm bulunması konusunda Kaymakamımız yetkililere talimat verdi. Bizler de çiftçilerimiz adına konunun takipçisiyiz.

Değerli çiftçilerim, 2018 yılı 14 Mayıs Günü Milas'ta tarihi bir gün yaşayacağız. Çünkü hem Ziraat Odası yeni binamızın açılışını yapacağız hem de 14 Mayıs Çiftçiler Gününü kutlayacağız. Odamız Ulu Önder Atatürk'ün "Milletin efendisi gerçek üretici olan köylüdür." sözünü şiar edinerek çiftçilerimizi efendi belledik ve onlara hizmet etmek için yeni hizmet binamızı hep birlikte açıyoruz. Çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun. Çiftçilerimizin çiftçiler gününü şimdiden kutluyor, tüm çiftçilerimize bolluk, bereket içinde sağlık, mutluluk dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.