Milas Ziraat Odası > Haberler > Milas’ta tatlı patates hasadı yapıldı

Milas’ta tatlı patates hasadı yapıldı

30 yıllık iş ve yöneticilik hayatını çiftçi olmak için sonlandıran girişimci kadın çiftçi Sevil Server Koç, Milas’ta ilk defa ekimini gerçekleştirdiği tatlı patatesleri temiz tarım uygulamasıyla yetiştirerek düzenlenen törenle hasat etti. Tatlı patates tadıyla damakları şenlendirdi, verimiyle yüzleri güldürdü.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Parlu’nun da katıldığı tatlı patates hasat töreninde kadın girişimci ve çiftçi Sevil Server Koç’u tebrik eden Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, tüm kadın çiftçilerin Dünya Kadın Çiftçiler Günü'nü kutladı ve “İlçemiz bereketli toprakları ve elverişli iklim koşullarıyla birçok farklı ürünün yetişmesine imkan sağlıyor. Alternatif tarım ürünleri çiftçilerimiz için önemli seçenekler sunabilir.” dedi.