Muğla’nın Milas ilçesinde düzenlenen 5. Zeytin Hasat Şenliği kapsamında düzenlenen İlçeler Arası Yemek Yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Jüride yer alan şefler, Muğla'nın ilçelerinden katılan yarışmacıların sunduğu zeytinyağlı yemeklerin oldukça lezzetli olduğunu söyledi.
Milas Çöllüoğlu Hanı'ndaki el
sanatları ve fotoğraf sergisinin gezilmesiyle başlayan Milas Zeytin Hasat
Şenliğinin ikinci gününde şehir meydanında, AREGALA Gastronomi Federasyonu
üyesi şefler tarafından zeytinyağlı yemek şovu yapıldı. Vatandaşların ilgiyle
takip ettiği zeytinyağlı yemek şovunda sunum yapan Azerbaycanlı ünlü şef
Mübariz İbrahimov, sık sık Türkiye ve Azerbaycan arasındaki kardeşliğe vurgu
yaparak yemekleri tanıttı. Protokol üyelerinin de şeflik deneyimi yaşadığı şovun
ardından, ilçeler arası yemek yarışmasına geçildi.
Muğla genelindeki ilçelerden yarışmaya katılan kadınlar, meydanda kurulan
stantlarda yemeklerini jüri üyelerinin beğenisine sundu. El işleme bakır
tabaklarda, çiçeklerle sunulan zeytinyağlı dolma, ekşili köfte, keşkek,
tarhana, zeytinyağlı tavuk dolması, çeşit çeşit ot kavurmaları ve çeşitli
yöresel tatlılarla donatılan masalara gelerek tadım yapan şefler, yarışmanın en
iyi ekibini seçmekte oldukça zorlandılar. Puanlamanın arından birbirinden
lezzetli yemekler, etkinliği izleyen vatandaşlara ikram edildi.
Jürinin değerlendirme sonuçlarına göre; Fethiye’nin Kargı Mahallesi’nden
yarışmaya katılan Belgin Kuşçu yarışmanın birincisi oldu. Yemek yarışmasının
ikincisi Milas’ın Cumhuriyet Mahallesi’nden Birgül Oruç, üçüncü de
Seydikemer’in Kayadibi Mahallesi’nden Emine Küçük oldu. Yarışma sonrasında
düzenlenen törende, dereceye giren yarışmacılara ve tüm katılımcılara hediye ve
belge takdimi yapıldı.
Yöresel tarım ürünlerini
lezzetli yemeklere dönüştüren Muğla’nın hamarat kadınlarını tebrik eden Milas
Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, yarışmacılara belge takdiminde bulundu.
Bu yıl ilk defa yarışmayı
Muğla geneline yaydıklarını ifade eden Milas Kaymakamı Eren Arslan, “Bu sene
yemek yarışmamızı biz özellikle zeytinyağlı yemekler üzerine ama bütün Muğla’ya
bütün ilçelere açarak gerçekleştirdik. Güzel de bir katılım oldu. Bütün
ilçelerimizden yoğun bir katılım oldu. Çeşit çeşit, ismini benim şahsen ilk
defa duyduğum birçok yemeği tattık. Jürimiz değerlendirdi. Profesyonel jüri
üyelerimiz tarafından değerlendirme yapılarak dereceye giren yarışmacılara
ödülleri verildi. Burada bizim amacımız kültürümüzü yaşatmak, değerlerimizi
yaşatmak insanları yarıştırmak değil. Bu güzellikleri özellikle gelecek
nesillere aktarabilmek için bugün dünyanın obeziteyle ,sağlıksız beslenmeyle
mücadele ettiği bu dönemde bizim zeytinyağlı sağlıklı kaliteli yemeklerimizi
yaşatmak bizim temel hedefimiz. Bu yoğun katılım da bizi mutlu etti.” dedi.
Yemek yarışmasının ardından
sahne alan Derya Uluğ, Milas halkına unutulmaz bir gece yaşattı.