Milas Ziraat Odası > Haberler > Muğla’nın yöresel yemekleri Milas’ta yarıştı

Muğla’nın yöresel yemekleri Milas’ta yarıştı

Muğla’nın Milas ilçesinde düzenlenen 5. Zeytin Hasat Şenliği kapsamında düzenlenen İlçeler Arası Yemek Yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Jüride yer alan şefler, Muğla'nın ilçelerinden katılan yarışmacıların sunduğu zeytinyağlı yemeklerin oldukça lezzetli olduğunu söyledi.

Milas Çöllüoğlu Hanı'ndaki el sanatları ve fotoğraf sergisinin gezilmesiyle başlayan Milas Zeytin Hasat Şenliğinin ikinci gününde şehir meydanında, AREGALA Gastronomi Federasyonu üyesi şefler tarafından zeytinyağlı yemek şovu yapıldı. Vatandaşların ilgiyle takip ettiği zeytinyağlı yemek şovunda sunum yapan Azerbaycanlı ünlü şef Mübariz İbrahimov, sık sık Türkiye ve Azerbaycan arasındaki kardeşliğe vurgu yaparak yemekleri tanıttı. Protokol üyelerinin de şeflik deneyimi yaşadığı şovun ardından, ilçeler arası yemek yarışmasına geçildi.
Muğla genelindeki ilçelerden yarışmaya katılan kadınlar, meydanda kurulan stantlarda yemeklerini jüri üyelerinin beğenisine sundu. El işleme bakır tabaklarda, çiçeklerle sunulan zeytinyağlı dolma, ekşili köfte, keşkek, tarhana, zeytinyağlı tavuk dolması, çeşit çeşit ot kavurmaları ve çeşitli yöresel tatlılarla donatılan masalara gelerek tadım yapan şefler, yarışmanın en iyi ekibini seçmekte oldukça zorlandılar. Puanlamanın arından birbirinden lezzetli yemekler, etkinliği izleyen vatandaşlara ikram edildi.
Jürinin değerlendirme sonuçlarına göre; Fethiye’nin Kargı Mahallesi’nden yarışmaya katılan Belgin Kuşçu yarışmanın birincisi oldu. Yemek yarışmasının ikincisi Milas’ın Cumhuriyet Mahallesi’nden Birgül Oruç, üçüncü de Seydikemer’in Kayadibi Mahallesi’nden Emine Küçük oldu. Yarışma sonrasında düzenlenen törende, dereceye giren yarışmacılara ve tüm katılımcılara hediye ve belge takdimi yapıldı.

Yöresel tarım ürünlerini lezzetli yemeklere dönüştüren Muğla’nın hamarat kadınlarını tebrik eden Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, yarışmacılara belge takdiminde bulundu.

Bu yıl ilk defa yarışmayı Muğla geneline yaydıklarını ifade eden Milas Kaymakamı Eren Arslan, “Bu sene yemek yarışmamızı biz özellikle zeytinyağlı yemekler üzerine ama bütün Muğla’ya bütün ilçelere açarak gerçekleştirdik. Güzel de bir katılım oldu. Bütün ilçelerimizden yoğun bir katılım oldu. Çeşit çeşit, ismini benim şahsen ilk defa duyduğum birçok yemeği tattık. Jürimiz değerlendirdi. Profesyonel jüri üyelerimiz tarafından değerlendirme yapılarak dereceye giren yarışmacılara ödülleri verildi. Burada bizim amacımız kültürümüzü yaşatmak, değerlerimizi yaşatmak insanları yarıştırmak değil. Bu güzellikleri özellikle gelecek nesillere aktarabilmek için bugün dünyanın obeziteyle ,sağlıksız beslenmeyle mücadele ettiği bu dönemde bizim zeytinyağlı sağlıklı kaliteli yemeklerimizi yaşatmak bizim temel hedefimiz. Bu yoğun katılım da bizi mutlu etti.” dedi.

Yemek yarışmasının ardından sahne alan Derya Uluğ, Milas halkına unutulmaz bir gece yaşattı.