Milas Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Milas Ziraat Odası > Haberler > Müdür Saylak’tan MİZO’ya kutlama ziyareti

Müdür Saylak’tan MİZO’ya kutlama ziyareti

Müdür Saylak’tan MİZO’ya kutlama ziyareti

Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak beraberindekilerle birlikte Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ve Oda yönetimini ziyaret ederek Dünya Çiftçiler Günü kutlamasında bulundu.

Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Muğla Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Muhammet Sevinç ve Milas Tarım ve Orman Müdürü Eşref Arslan ile birlikte Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı’yı ve MİZO Yönetimini ziyaret etti.

Müdür Saylak, Milaslı tüm çiftçilerin Dünya Çiftçiler Günü kutlayarak, Milas Ziraat Odası Yönetimine ve Oda personeline çiftçilere olan hizmetlerinden ötürü teşekkür etti.

Pandemi döneminde çiftçilerin üretimini kesintisiz sürdürebilmesi için ekibiyle birlikte gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, “Koronavirüs tüm dünyaya güvenilir gıdanın hayati öneme sahip olduğunu ve üretimi gerçekleştiren çiftçilerin değerinin daha iyi anlaşılmasını sağladı. Bu süreçte üretimden asla vazgeçmeyen değerli çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Günü’nü kutluyorum.” dedi.

Kutlama ve ziyaret için minnettar kaldıklarını ifade eden Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, daha 5 yıl öncesine kadar Çiftçiler Günü’nün bu kadar gündemde olmadığını geçen zamanla birlikte çiftçilik mesleğinin önem kazandığını ve pandemi sürecinde de çiftçiliğin parlayan mesleklerden biri olduğunu söyledi.

da olarak çiftçilere destek için özveriyle çalışma yürüttüklerini kaydeden Başkan Atıcı, “Pandemi mücadelesinin kahramanlarından biri de Türk çiftçisidir. Sağlık çalışanlarımız gibi bir alkışı da emektar çiftçilerimiz hak ediyor. İthalata bağımlı ülkeler bu süreçte yara alıyor. Bu şartlarda ithalat yapılsa bile ürünün çok daha pahalıya geleceği bir gerçektir. Bu süreçte tarım sektörünün ve üretimde kendi kendine yeten ülke olmanın ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılmıştır.” diyerek, çiftçilere destek olan, üretimin önünü açan başka Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere tüm devlet yetkililerine, Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak ve ekibine teşekkür etti. Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Güzelyurt Köyü'nde kuşkonmaz üretimi yapan çiftçi Aslı Aksoy da ziyarette bulunarak kuşkonmaz üretimi deneyimi konusundaki paylaşımlarda bulundu.

Müdür Saylak, Muğla’da gelir getiren alternatif tarım ürünlerine yönelişi desteklediklerini ifade ederek sözleşmeli çiftçilik uygulamasının önemine dikkat çekti.

Kuşkonmaz üreticisi Aksoy, Milas’ta kuşkonmaz üretimi yapmak isteyen çiftçilerle işbirliği yapabileceklerini belirterek Milas Ziraat Odası’ndan bu konuda destek istedi.

Kuşkonmaz üreticisi Aksoy’a ziyareti ve paylaşımlarından ötürü teşekkür eden Başkan Atıcı, çiftçi yararına tüm çalışmalara destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Kutlama ziyareti, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.