Milas Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Milas Ziraat Odası > Haberler > MİZO’dan AK Parti’ye hayırlı olsun ziyareti…

MİZO’dan AK Parti’ye hayırlı olsun ziyareti…

Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, yeni hizmet binasına taşınan AK Parti İlçe Başkanlığı’na hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Yönetim Kurulu Üyeleri Fikret Turgut (II. Başkan), Halil İbrahim Akar, Harun Güneş, Nedim Atçı ve Hüseyin Felek ile birlikte Cumhuriyet Mahallesi 23 Nisan Bulvarı’ndaki yeni hizmet binasına taşınan AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret etti.

AK Parti İlçe Başkanı Fahri Acar tarafından karşılanan Başkan Atıcı ve yönetim kurulu üyeleri, çiçek takdiminde bulunarak yeni hizmet binasının hayırlı olmasını dilediler.

Milas Ziraat Odası Başkanı Atıcı ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti İlçe Başkanı Acar, “Sizlerin ziyareti bizleri onurlandırmıştır. Nazik ziyaretinizden ötürü teşekkür ediyorum. Milas bir tarım kentidir. Biz de bunun bilinciyle çiftçilerimizin üretimine destek olabilmek, yaşadıkları sorunların çözümüne katkı sunabilmek için çalışıyoruz ve kurumlarımızla temaslarımız oluyor. Tabi ki bu çalışmaları her zaman Milas Ziraat Odası ile görüşerek, fikir alışverişinde bulunarak yapıyoruz. Aynı düşünceyle, Milas ortak paydasında tüm STK’larımızla da çalışmalarımız oluyor, olacaktır.” dedi.

“Öncelikle yeni hizmet binanızın hayırlı olmasını diliyorum. İşbirliğiniz, enerjiniz, seçim dönemindeki ılımlı tavrınız ve Bakanımızı, Sayın Milletvekilimiz Mehmet Yavuz Demir’i, Milas Ziraat Odasına getirmenizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Ayrıca Akgedik Barajı’ndan verilen suyun çiftçilerimize ulaştırılmasındaki özverili çalışmalarınız için de tüm çiftçilerim adına teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerine başlayan Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, ilçedeki tarımsal faaliyetler konusunda şunları kaydetti: “Sulama konusundaki toplantılarımız bu yıl meyvelerini vermeye başladı. Akgedik Barajı’ndan verilen su sayesinde tarlalar çeşit çeşit ürünle doldu. Tarla günü etkinliklerimizde, ziyaretlerimizde çiftçilerimizin yüzünün güldüğünü, tarlaların boş kalmadığını ve birçok ürün yetiştirildiğini görüyoruz ve bu bizler için en büyük mutluluktur. Pamuk tarımında yüzde 50 bir artış yaşandı. Hayvancılığımızın gelişmesiyle birlikte silajlık mısırda da ciddi bir üretim kapasitesi oluştu. Ama geçen sene aynı yerlerde susuzluk dolayısıyla üretim azdı ve çiftçimiz zor durumdaydı. Bundan sonraki süreçte de Akgedik Barajı’ndaki suyun Milas Ovası’ndaki ve Savran, Yaşyer bölgesindeki çiftçilerimize adil bir şekilde dağıtımının sağlanması önemlidir. Bu konuda da DSİ yetkililerimizin kalan suyu hesap ederek planlama yapmalarını rica ediyorum. Çünkü geç ekim yapan çiftçilerimizin önümüzdeki ayda sula yapmaları gerekiyor.” dedi.

EŞENCE VE YENİKÖY BARAJI BİRLEŞTİRİLMEMELİ!

Geçmiş dönemde ayrı ayrı birer proje olan Eşence ve Yeniköy barajlarının birleştirilmesinin büyük bir hata olacağına dikkat çeken Başkan Atıcı, iki barajın ayrı projeler olarak değerlendirilmesinin hayati önem taşıdığını ifade etti.

Bölgeyi iyi bildiğini ve yöre halkının da görüşünün barajların birleştirilmemesi yönünde olduğunu ifade eden Atıcı, “Farklı havzalara sahip olan bu iki baraj projesi asla birleştirilmemeli! İki baraj ayrı ayrı inşa edilmeli ve çiftçimizin, vatandaşlarımızın hizmetine sunulmalı. Birleştirilmesi halinde geri dönüşü olmayan bir hata yapılmış olur.” dedi.

Sorun ve talepleri tek tek not eden Başkan Acar, dün olduğu gibi bugün ve yarın da STK’lardan gelen taleplerin değerlendirilmesi için girişimlerde bulunacağını belirtti.