Milas Ziraat Odası > Haberler > İlçemize yağan son yağmurlarla bazı tarım alanlarının su altında kaldığını yerinde gördük.

Ziraat Odası Başkanımız son yağışlardan sonra su baskını ve sel zararı oluşturabilecek alanlarda inceleme gezisi yaptı. Milas-Selimiye karayolu Örtülü Köprüsü civarındaki tarımsal alanlarda kışlık sebzelerin yağmur suyu deşarjı olmadığı için su altında kaldığı görüldü. Karayolu menfezinin akış alanının (çay evinin) bazı çiftçiler tarafından arazi kazanmak için doldurulması nedeniyle suyun deşarj olmadığı tespit edildi. Bu sorunun çözülmesi için yaz aylarında Muğla DSİ Şube Müdürlüğü ile görüşülerek çözümü sağlanacak.

Yine ilçemize bağlı Köşk-Karakuyu ve Ovakışlacık Mahallelerinde de çay yataklarının tarımsal arazi kazanmak için çiftçiler tarafından doldurulması sonucu Aktaş Mahallesinde yaklaşık 1000 dekarlık alanın sel sularıyla kaplandığı görüldü. Adı geçen Mahalle Muhtarları ile görüşülerek yaz aylarında sorunun çözülmesi konusunda Muğla DSİ Şube Müdürlüğü ile ortak çalışma yapılması kararlaştırıldı.