Milas Ziraat Odası > Haberler > Avşar’daki tarım arazileri su tehdidinden kurtuldu

Avşar’daki tarım arazileri su tehdidinden kurtuldu

Milas Ziraat Odası ve Avşar Muhtarlığının girişimleriyle; yetersiz kaldığı için Avşar’daki tarım arazilerinde su baskınlarına neden olan D-1 kanalına, DSİ tarafından ek olarak yeni bir kanal yapıldı. Tarım arazilerini su tehdidinden kurtaran çalışma, yöre halkı tarafından sevinçle karşılandı.

Milas’a bağlı Avşar Mahallesi’nde yaşayan yöre halkı, çiftçiler ve balıkçılık tesisi işletmecileri, kış aylarında yağışlarla birlikte su taşkınlarının yaşandığı D-1 kanalı nedeniyle zor günler geçiriyordu. Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ve Avşar Muhtarı İsmail Kop, kanaldan taşan suyun yarattığı zarar sebebiyle oluşan ek kanal ihtiyacıyla ilgili, vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda DSİ yetkilileriyle görüştü. Talepleri değerlendiren DSİ yetkilileri, bölgeyi incelemeye aldıktan sonra iş makinesiyle yaklaşık 700 metrelik ek kanalın yapımına başladı. Bir hafta süren çalışmanın ardından, D-1 kanalının bağlantı noktasına tesis sahiplerinin katkısıyla alınan ikili büzler yerleştirildi. Su taşkınlarını önleyecek çalışma, yöre halkı tarafından büyük bir sevinçle karşılandı.

Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ve Avşar Mahalle Muhtarı İsmail Kop da çalışma alanına gelerek, DSİ yetkililerine ve personeline teşekkür ettiler.

TARIM ARAZİLERİ ARTIK SU ALTINDA KALMAYACAK

D-1 kanalındaki taşkınlar sebebiyle yaklaşık 600 dönümlük tarım arazisinin su tehdidi altında olduğunu belirten ve DSİ’nin gerçekleştirdiği çalışmanın çiftçi için hayati önem taşıdığını ifade eden Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, “Açılan ek kanalla birlikte D-1 kanalındaki fazla suyu deşarj etme imkanı doğdu. Buradaki tesisler ve tarım arazileri bu sayede rahat bir nefes alacak ve üretime sağlıklı bir şekilde devam edilebilecek. Muhtarımız Sayın İsmail Kop’un bu konuda büyük gayretleri oldu. Biz de Milas Ziraat Odası olarak çiftçilerimizin sorununun çözülmesi adına muhtarımızla birlikte çalıştık. Gerekten çok faydalı, iyi bir çalışma oldu. Girişimlerimiz sonucunda çalışmayı büyük bir titizlikle gerçekleştiren DSİ yetkililerine, personeline ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Fazla suyu tahliye edecek olan kanalın hayırlı olmasını dileyen Avşar Mahalle Muhtarı İsmail Kop ise “Çalışma yapılan kanalda özellikle kış aylarında aşırı su taşkını yaşanıyordu. Bu durum tabi öncelikle tarımsal arazilere büyük zarar veriyordu. Su içinde kalan tarlalarda, tarım yapmak imkansız hale geliyordu. Çiftçilerimiz yaşanan bu soruna çözüm bulunması için Milas Ziraat Odası Başkanımız Sayın İsmail Atıcı’ya ve bana talepte bulundular. Biz de DSİ yetkililerine durumu anlattık ve sağolsunlar çözüm olarak ek kanal yapımını gerçekleştirdiler. Gerçekten bu çalışma dolayısıyla çok mutluyuz. İnşallah bu çalışmayla birlikte, yaklaşık 600 dönümlük tarım arazilerini su altında kalmaktan kurtaracağız. Öncelikle çalışmayı gerçekleştirerek arazilerimizi su tehdidinden kurtaran DSİ yetkililerine, Milas Ziraat Odası Başkanımız Sayın İsmail Atıcı’ya, yöre halkımız adına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.