Milas Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Milas Ziraat Odası > Haberler > 8.Uluslararası Milas Güney Ege Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 02-05 Mart 2017 tarihleri arasında başarılı bir şekilde gerçekleşti.

8.Uluslararası Milas Güney Ege Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 02-05 Mart 2017 tarihleri arasında başarılı bir şekilde gerçekleşti.

02 Mart 2017 tarihinde yapılan açılış töreninde ilk olarak fuarı organize eden Expolink Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan bir konuşma yaptı. "Her geçen yıl firma ve ziyaretçi sayısı artıyor. Fuar alanımızda genişleyecek yer kalmadı.

2010 yılından beri her yıl ilçemiz Milas'ta gerçekleşen Güney Ege Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı , bu yıl uluslararası bir fuar haline geldi. 02 Mart 2017 tarihinde 8.nci kez yapılan törenle ziyarete açılan Uluslararası Güney Ege Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 02.05 Mart 2017 tarihleri arasında 95 bin 211 kişi tarafından ziyaret edildi.

Tüm Türkiye'den 204 yerli ve yabancı firmanın katıldığı Milas Tarım Fuarının Uluslararası nitelik kazanması hepimiz için önemli başarı ve gurur kaynağı olmuştur. 7 yıl öncesinde fikir babalığı ve önderlik yaptığımız fuarımızın giderek güçlenmesi ve katılımcı sayısının her yıl daha da artması en çok Milas Ziraat Odası Başkanlığı olarak bizleri sevindiriyor, gururlandırıyor. Bu fuarın asıl sahibi Milas ve çevresinden fuara katılarak fuara sahip çıkan çiftçilerimiz ve üreticilerimizdir.

02 Mart 2017 tarihinde yapılan açılış töreninde ilk olarak fuarı organize eden Expolink Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan bir konuşma yaptı. "Her geçen yıl firma ve ziyaretçi sayısı artıyor. Fuar alanımızda genişleyecek yer kalmadı. Bir sonraki fuarda yine firmalara Aralık ayından itibaren ‘yerimiz yok’ demek zorunda kalacağız. Daha önceki fuar açılışlarında da ifade edildiği üzere Milas’ın bir Fuar Alanı ihtiyacı var. Bunun için yapılacak tüm çalışmalara gerek Expolink Fuarcılık, gerekse Avrasya Fuar Yapımcıları Derneği olarak teknik destek verip katkı sağlayacağımızı ifade etmek istiyorum. Biz, bu şehri ve ili yönetenlerden, bu sektöre gönül verenlerden bu konuda çok acil bir adım bekliyoruz. İnşallah kısa sürede böyle bir adım atılır ve belki bir sonraki değil ama ondan sonraki fuarımız yeni fuar alanında olur." dedi.

Fuara katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara plaketleri verildi. Plaketini almak üzere sahneye gelen Milas Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Atıcı, fuar alanı konusuna değinerek, “Milas’a bir fuar ve kongre alanı şart. Artık fuarlarımızı yeni bir alanda gerçekleştirmek istiyoruz. Lütfen bu çığlıklarımızı herkes duysun. Önceleri ‘olur gider’ derdik. Fakat artık olup gitmediğini gördük. Mutlaka hep birlikte elbirliği yaparak, bu çiftçiler efendimiz ise gelin bu efendilere fuar alanını, kongre merkezini kazandıralım” dedi.

Ortak akılla Fuar yöneticileri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin dile getirdikleri fuar alanı sorununa plaket aldığı sırada değinen Muğla Valisi Amir Çiçek ise, “Ortak akılla inşallah Milas’ın fuar alanı sorununu çözeceğiz” dedi.