Milas Ziraat Odası > Haberler > 7.Milas Güney Ege Tarım Fuarı

7.Milas Güney Ege Tarım Fuarı

3 Mart'ta açılışı yapılan 7.Güney Ege Gıda Tarım Fuarı başarıyla gerçekleşti. Expo Link Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Ltd. Şti. Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Hakbilir, başarılı bir organizasyon gerçekleştirdiklerini söyledi… İlki 2010 yılında gerçekleştirilen, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın yedincisi 3-6 Mart tarihleri arasında Tariş Çırçır Depoları Fuar Alanı’nda gerçekleştirildi. CHP Muğla Milletvekilli Tolga Çandar, CHP Eski Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Muğla Valisi, Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas İlçe Emniyet Müdürü, Milas İlçe Jandarma Komutanı, oda ve dernek başkanları, siyasi parti temsilcileri, banka temsilcileri, muhtarlar ve yurttaşların katılımıyla açılışı yapılan fuara bu yıl firmaların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Expo Link Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Ltd. Şti. Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Hakbilir, "bu yıl ziyaretçi sayımız arttı. Bizim fuardaki ziyaretçi sayımızdaki hedefimiz her zaman 100 bindir. İlk yıl gerçekleştirdiğimiz fuarımızda 180 bin, geçen yılki fuarımızda ise 133 bin ziyaretçimiz olmuştu" dedi. 7. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda firma yetkilileri ve çiftçileri yeniden buluşturmanın heyecanını yaşadıklarını ifade eden Hakbilir, "Milas’ın potansiyeli birçok ile göre çok iyi. Fuarımız ilk Milas’ta gerçekleştikten sonra Muğla genelinde etkisi hissedildi. Muğlalı çiftçiler devlet hibe destekleriyle teknolojiyi de yakından takip ederek yeni tarım ekipmanları oluşturmaya başladılar. Zaten bizim fuarın amaçlarından birisi de desteklemeleri ön plana çıkarmaktı" dedi. 7. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın sadece tarımsal anlamda ele alınmaması gerektiğini söyleyen Hakbilir, "fuara katılan firmaların görevlilerin konaklama, yeme, içme gibi giderleri oluyor. Bu gözle görülmese de Milas esnafına hatırı sayılır bir katkı sağlıyor" dedi. Fuara 145 firmanın 400’e yakın marka ile katıldığını belirten Hakbilir, 1-4 Mart tarihleri arasında 7. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nı ziyaret edenlerin %80’inin Muğla ili dışından geldiğini ifade etti. Fuarın gerçekleşmesinde destek veren ve katkı sağlayan herkese teşekkür ettiğini söyledi.