Milas Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Milas Ziraat Odası > Haberler > 2019 ÇKS işlemleri 30 Haziran’da sona eriyor

2019 ÇKS işlemleri 30 Haziran’da sona eriyor

2019 ÇKS işlemleri 30 Haziran’da sona eriyor

Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, 2019 üretim yılı ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) kayıtlarının 30 Haziran 2019 tarihinde sona ereceğini duyurarak çiftçileri kayıt yaptırmaları konusunda uyardı.

 

Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, ÇKS kayıtlarının 30 Haziran 2019 tarihinde sona ereceğini duyurdu. Milaslı çiftçileri 2019 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) konusunda bilgilendiren bir açıklama yapan Başkan Atıcı, kayıt yaptırmayan çiftçilerin desteklemelerden yararlanamayacağına dikkat çekti.

Başvuru işlemlerinin Milas Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Milas Ziraat Odası Başkanlığı’ndan yapıldığını kaydeden Başkan Atıcı, “Milaslı çiftçilerimizin 2019 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi kayıtlarını, 30 Haziran 2019 tarihine kadar yaptırmaları gerekiyor. Kayıt yaptıran çiftçilerimiz; mazot, gübre, yem bitkileri, zeytinyağı, iyi ve organik tarım gibi tüm desteklemelerden yararlanabilecek. Ancak başvuru yapmayan çiftçilerimiz bu desteklemelerden mahrum kalacak. Kayıt yaptıran çiftçilerimizin yanı sıra şuan itibariyle Milaslı yaklaşık bin çiftçimiz kayıt yaptırmamış gözüküyor. Desteklemelerden yararlanmak için çiftçilerimizin biran önce ÇKS kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor.” diye konuştu.