Milas Ziraat Odası > Haberler > ZARAR GÖREN TARIMSAL ALANLAR İNCELENDİ

ZARAR GÖREN TARIMSAL ALANLAR İNCELENDİ

Milas Tarım ve Orman Müdürü Eşref Arslan ve Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, ilçede etkili olan gök gürültülü şiddetli sağanak yağış sebebiyle zarar gören tarımsal alanlarda incelemelerde bulunarak, çiftçilere geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Muğla genelinde etkili olan gök gürültülü sağanak yağış, gündelik yaşamı olumsuz etkiledi. Milas ilçesine bağlı Selimiye Mahallesi’nde çiftçilikle geçimini sağlayan İsmail Akpınar’a ait 27 koyun, şiddetli sağanakla yükselen dere sularına kapılarak telef oldu. İlçeye bağlı Çandır, Kurudere ve Hisarcık mahalelerinde etkili olan dolu ise zeytinlik arazilerde hasar oluşturdu. Şiddetli yağmurun ardından Milas Milas Kaymakamlığı Başkanlığı’nda ve Milas Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Milas Ziraat Odası  Başkanlığı katılımıyla Hasar Tespit Komisyonu kuruldu. Çalışmalar kapsamında Milas Tarım ve Orman Müdürü Eşref Arslan ve Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, kırsal mahallere ziyarette bulunarak çiftçilerin zararının tespiti için inceleme yaptı. Çalışmalar hakkında açıklama yapan Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, şunları kaydetti: “Gece saat  başlayıp sabaha kadar süren şiddetli yağış ve fırtına bazı mahallelerimizde tarım ve hayvancılığı olumsuz etkiledi, kayıplara yol açtı.Özellikle Selimiye’de çiftçimiz İsmail Akpınar'ın ağılından sele kapılan 27 koyun maalesef telef olmuştur. Çandır,Kurudere ve Hisarcık Mahallerindeki yoğun dolu yağışı zeytin tanelerini yere dökmüş,yapraklarını ve dallarını kırmıştır.Ayrıca Bahçeburun, Çınarlı mahalleri arasındaki Girme Deresi’nin taşması sonucu seralar ve bahçeler zarar görmüştür. Ekindere Mahallesinde dere taşması sonucunda tarlalar ve bahçeler zarar görmüştür.Ovakışlacık her zaman olduğu gibi Köklü Çay’dan gelen sel sularının baskınına uğramıştır. Zarar ziyanların kesin hasarları Tarım Orman Müdürlüğümüzle birlikte tespit edilerek, Bakanlığımıza bildirilecektir. İncelemeler sırasında çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimizi ilettik.”