Milas Ziraat Odası > Haberler > Traktör kullanan çiftçilere trafik eğitimi verildi

Traktör kullanan çiftçilere trafik eğitimi verildi

-Traktör kullanan çiftçilere trafik eğitimi verildi

Milas Ziraat Odası Başkanlığı, polis ve jandarma trafik ekiplerinin katılımıyla Milaslı çiftçilere güvenli traktör kullanımı ve trafik kurallarıyla ilgili eğitim düzenledi. Çiftçilere hayırlı bir sezon dileyen Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, "Trafikte kan akmasın, yuvalar sönmesin. Lütfen kurallara uyalım." dedi.

Milas Ziraat Odası Başkanlığı, karayollarında traktör kullanan ve römorklarla yük taşıyan çiftçilerin talebi üzerine MİZO Atatürk Konferans Salonu’nda trafik eğitimi düzenledi.

Milas Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amiri İbrahim Yolcu, görevli polis memuru Serkan Sert, Milas Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Hüseyin Aydın, Milas Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanı Astsubay Kdm üstçavuş Şevket Tekin’in katılımıyla gerçekleşen eğitim etkinliğinde; Milaslı çiftçilere turizm sezonu öncesi uyulması gereken kurallar ve alınması gereken tedbirlerle ilgili bilgilendirme yapıldı.

Çiftçilere traktör kullanımı sırasında yaşanan kazaları konu alan, ders niteliğinde video klipler izleten polis ve jandarma trafik görevlileri; uygun ehliyetle traktör kullanmak, vize ve sigorta işlemlerinin mutlaka zamanında yaptırılması, römorkların arka kısmında standartlara uygun çift reflektör takılması, traktör ışıklandırmasının özellikle geceleri tam olarak yapılması, mümkünse tali yolların kullanılması, haddinden fazla ve havaleli yük sarılmaması, yüklerin branda ile örtülmesi, tali yollardan ana yollara çıkarken mutlaka yol güvenliği sağlandıktan sonra çıkılması gibi konularda hayati uyarılarda bulundu.

Trafik eğitimine katılan çiftçilerin ilgiyle takip ettiği etkinlik, çiftçilerin sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.

TRAFİK KURALLARINA UYALIM!

Eğitim ve bilgilendirme çalışmasının verimli bir şekilde tamamlandığını ifade eden Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, “Memurlarımız, trafik eğitimi etkinliğinde hayati bilgiler sundular. Memurlarımıza çiftçilerim adına teşekkür ediyorum. Değerli çiftçilerime uyarım şudur. İlçemiz çok önemli turizm merkezlerinin geçiş noktasındadır. Ne kendi can ve mal güvenliğimizi ne de karayollarımızı kullanan insanlarımızın, misafirlerimizin can ve mal güvenliğini tehlikeye atmayalım. Kan akmasın, yuvalar sönmesin. Sevdiklerinizi üzmeyin. Yüce Rabbim hepimize hatasız kazasız bir sezon nasip etsin.” diye konuştu.