Milas Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Milas Ziraat Odası > Haberler > MİZO’DA ZEYTİNLER, SOFRALIK İÇİN HASAT EDİLDİ

MİZO’DA ZEYTİNLER, SOFRALIK İÇİN HASAT EDİLDİ

Milas Ziraat Odası hizmet binası bahçesinde düzenli bakımla yeniden meyve vermeye başlayan memecik cinsi zeytin ağaçları, bu yıl coğrafi işarete uygun olarak yağlı zeytin yapılması için imeceyle hasat edildi.

 

Milas Ziraat Odası Hizmet Binası bahçesinde bulunan 40 zeytin ağacı, MİZO çalışanları ve MİZOTAR personelinin katılımıyla imece usulü hasat edildi. 5 dönümlük arazi üzerinde yetiştirilen ağaçlardan elde edilen 32 kasa 650 kg tane zeytin 1 günlük emeğin karşılığı olarak toplanarak MİZO Meclis Üyesi Mustafa Baş’ın tesisine yağlı zeytin yapılmak üzere gönderildi.

Milas genelinde bu yıl zeytin rekoltesinin oldukça olduğunu söyleyen Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, “Üreticilerimiz özellikle dip zeytini ile baş zeytinini ayrı ayrı değerlendirmeli ve sıkımını gerçekleştirmeliler. Zeytin ağaçlarımızı hasat yaparken asla sırıkla dövmeyelim. Makineli hasat yapalım. Mümkünse çuval yerine plastik kasa kullanalım ve en kısa zamanda soğuk sıkım için fabrikalara ulaştıralım.” Diyerek, düzenli bakım ve doğru toplama teknikleri kullanıldığı takdirde zeytin ağaçlarından her yıl meyve alınabileceğini belirtti.

DOĞRU BAKIMLA ZEYTİNLER HER YIL MEYVE VERİYOR

Sofralık zeytine yönelik talebin günden güne artığına dikkat çeken Başkan Atıcı, MİZO’da bu yıl yine imece usulü ile gerçekleştirilen hasatla ilgili şunları kaydetti: “Uzun yıllar bakımsızlık sebebiyle zeytin vermeyen ağaçlarımızı bakıma alarak yeniden meyve vermelerini sağlamıştık. Geçtiğimiz yıl da burada imece usulüyle hasat yaptık ve erken hasat yaptığımız zeytinlerimizi soğuk sıkım olarak değerlendirdik. Coğrafi işaretli olan memecik zeytinimizi, MİTSO tarafından alınan Milas yağlı zeytini olarak hazırlamak istiyoruz. Tatlandırma sürecinden sonra yağlı zeytinimizi, hem personelimizle hem de odamıza gelen misafirlerimize ikram edeceğiz. Bu yılki hasadımızda emeği geçen tüm personelime, tek tek seçtiğimiz zeytinlerimizi yalpı zeytin olarak hazırlayacak olan Milas Ziraat Odası Meclis Üyem Mustafa Baş’a teşekkür ediyorum.”