Milas Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Milas Ziraat Odası > Haberler > MİZO yeni binasını çiftçinin hizmetine açtı

MİZO yeni binasını çiftçinin hizmetine açtı

MİZO yeni binasını çiftçilerin hizmetine sundu Milas Ziraat Odası Başkanlığı, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde görkemli bir tören düzenleyerek yeni binasını çiftçilerin hizmetine sundu.

Milas Ziraat Odası Başkanlığı, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde Atapark’ta gerçekleştirdiği çelenk töreninin ardından, oda üyesi çiftçilerin aidatlarıyla inşa edilen yeni binasını hizmete açtı.

Bugün sabah saat 10.00’da düzenlenen açılış törenine; Milas Kaymakamı Eren Arslan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, Milas İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hayrettin Fidan, Milas Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, Milas Belediye Başkan Yardımcıları Faik Karagöz ve Zeynep Çınar, AK Parti Milas İlçe Başkanı Fahri Acar, CHP Milas İlçe Başkanı Hüseyin Çöllüoğlu, MHP Milas İlçe Başkanı Sinan Yılmaz, İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı, Milas Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Eşref Arslan, Milas Müftüsü Ali Saim Doğru, Milas Veteriner Fakültesi Prof. Dr. Hayrettin Akkaya, Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Milas Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tunahan Bayram, Milas 75. Yıl Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Tarık Çubukcuoğlu, eski AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Kökten, eski CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, Muğla Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Aldemir, Menteşe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baştuğ ve diğer ilçe oda başkanları, Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Celal Devrim, Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Nurol Paskal, Milas Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Özay Sabancı, Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği Başkanı ve MHP’li Meclis Üyesi Mevlüt Kiriş, Milas Yörük Obaları Kültür Derneği Başkanı Erkan Turgut, Milas Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Çoban, TÜRKSİAD Başkanı Mehmet Sert, Milas Kent Konseyi Başkanı Mehmet Günlük, Milas Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Figen Çukur, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, gaziler, çiftçiler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan tören, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dua okunmasıyla devam etti.

“1964 yılında kurulan odamızın üyesi çiftçilerimize önderlik yapmış olan geçmiş dönem Ziraat Odası Başkanlarımıza, meclis üyelerimize, büyüklerimize teşekkür eder, aramızdan ayrılanları rahmetle ve saygıyla anıyorum.” diyerek açılış konuşmasına başlayan Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, “Bugün burada 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü kutluyoruz ve bu anlamlı günde yeni binamızı çiftçilerimizin hizmetine açıyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi çiftçi milletin efendisidir! Ben çiftçilerimizin refahı için emek sarf eden sayın hükümet yetkililerimize, Tarım Bakanımız Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba’ya, Türkiye Ziraat Odaları Başkanımız Sayın Şemsi Bayraktar’a ve diğer tüm kurum kuruluşlarımıza, yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Biz bir ekibiz ve yönetim kurulumuzla istişare içerisinde, demokratik bir anlayışla hizmet üretiyoruz. Bu süreç içerisinde bize çok büyük yardımlar ve destekler veren kurumlar var. Birincisi Milas Belediye Başkanımız Muhammet Tokat ve ekibi, kendilerinin bizlere çok büyük katkıları var. Sayın Kaymakamımız Eren Arslan, göreve geldiği günden beri bizimle beraber yaptığı köy gezilerinde çiftçilerimizin tarımsal sorunlarının çözümü için elinden geleni yaptı. Meclis toplantılarımıza katılarak bizlerle beraber oluyor. Ayrıca aramızda 25. Dönem Muğla Milletvekili Sayın Hasan Kökten kardeşimiz var. Evet kendisi bir müteahhit ama yaptığı fedakarlıklara biz biliyoruz, sayın milletvekilimiz Hasan Kökten’e ve HAS Kökten Mühendisliğe teşekkür ediyorum. Mühendisimiz Serkan Kavaklı, Elektrik Mühendisimiz Suat Keskin, bunun yanında Sezgin İnşaat’tan Bülent Sezgin, Yüksel Beton sahibi Mustafa Yüksel gibi daha birçok ismin bizlere çok destekleri oldu. Aynı zamanda Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman Gürün’e de ayrıca huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Büyükşehir olduktan sonra Tarımsal Daire Başkanlığı aracılığıyla ilçemiz çiftçilerine gübre ve ilaçlama desteğiyle çok büyük katkıları oldu. Bu hizmet binasını yaparak çiftçilerimize hediye etmemize vesile olan herkese şahsım ve çiftçilerim adına teşekkür ediyorum. 20 yıllık oda başkanıyım ancak heyecanlıyım. Bu heyecan bitmiyor. Zaten o heyecan, hizmet aşkı, şevki bitse biz zaten burada olamayız. O şevk ve heyecan devam ediyor inşallah daha birlikte olacağız. Şunu da belirtmek istiyorum ilçedeki STK’lar olarak ilçemiz için birlik içerisinde çalışıyoruz. Bunu çok önemsiyoruz. Ben konuşmamı yine Atatürk’ün sözü ‘Kılıç ve saban, ikincisi birincisine daima galip gelmiştir’ ile bitirmek istiyorum. Yani asıl önemli olan sabanla yapılan ekonomik savaşı kazanmaktır. Onun için biz üreten, alın teri döken eli nasırlı çiftçilerimizi her gün hatırlayalım, onlara hizmet yarışına girelim. Hepinize saygılar sunuyorum, yeni binamız hayırlı olsun Çiftçiler Günümüz kutlu olsun. ” dedi.

“ÖNEMLİ OLAN SABANLA OLAN EKONOMİK SAVAŞI KAZANMAKTIR!”

Atatürk’ün sözüne atıfta bulunarak ekonomik savaşın önemine ve çiftçilerin üretime katkısına vurgu yapan Başkan Atıcı, “Milas Ziraat Odası Başkanlığımız olarak çiftçilerimize çok sayıda alanda hizmet sunuyoruz. MİZOTAR marketimizde tarımsal alet satışlarıyla tüm mahallerimize hizmet veriyoruz. Çiftçilerimiz bu hizmeti ilk bizde gördü ve yaygınlaştı. Milaslı çiftçilerimiz 2 aydan beri tarlada ekiyorlar, biçiyorlar ve azimle çalışıyorlar. Çiftçimiz umutlarını toprağa bağlıyorlar. Onların umutları yeryüzüne çıkıyor. Tabi dün Anneler Günü’ydü. Dün annelerimizin günüydü, bugün ise toprak anamızın günü… Aşık Veysel diyor ki, ‘Koyun verdi, kuzu verdi et verdi süt verdi… Ekmek verdi aş verdi. Kazmayla dövmeyince kıt verdi benim sadık yarim karatır.’ Toprak ana tüm çiftçilerimizin anası, dostu ve sadık yari… Ben şunu da belirtmek istiyorum Milas’ta çiftçilerimizle birlikte yapılan tüm etkinlikler başarı sağlıyor. Bunun en güzel örneğini Tarım Fuarı, Zeytin Hasat Şenliği, Balık Festivali oluşturuyor. Bu anlamda çiftçilerimize tekrar teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Eşref Arslan, 14 Mayıs Çiftçiler Günü’nün 34 yıldır kutlandığını hatırlatarak tüm çiftçilerin gününü kutladı ve yeni hizmet binasının hayırlı olmasını diledi.

“ÇİFTÇİ BİR AİLENİN ÇOCUĞU OLARAK KIVANÇ DUYUYORUM”

Çiftçi bir aileden geldiğini hatırlatan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Bugün gerçekten çok özel ve güzel bir gün… Üniversiteyi bitinceye kadar hayatını tütün tarlalarında geçirmiş bir insan olarak, çiftçi ailesine mensup biri olarak bugünden gerçekten çok kıvançlıyım. Hem Dünya Çiftçiler Günü’nü kutluyoruz hem de Türkiye’de örnek gösterilebilecek bir Ziraat Odası hizmet binası açılışını yapıyoruz. Emeği geçen, desteği olan herkese, her kuruluşa yürekten teşekkür ediyorum. Hem tarıma hem de çiftçimize yapılan bu hizmetle gururlanmamak olmaz. Biz de elimizden gelen katkıyı sağladık ama ortak akıl etrafında birleşmenin sonucunda bu katkı çok çok arttı. İlçedeki STK’ların başında gelen Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı’yı ve yönetimi, ortak akıl ve işbirliği anlayışından dolayı ve ayrıca bize yol gösterici olmalarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Muğla’nın turizmle ön plana çıkmasına rağmen aslında bir tarım kenti olduğunu ifade eden

“MUĞLA BİR TARIM KENTİDİR!

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Bugün güzel bir gün… Bu yeni hizmet binası, çiftçimizin emeğinin vücut bulmuş halidir. Bu emeği böylesi bir eser haline getiren Milas Ziraat Odası Başkanımız İsmail Atıcı’yı ve yönetimini tebrik ediyorum. Turizm göz kamaştırıyor. Bu nedenle kırsaldaki çiftçilerimizin sorunlarının görünmesini engelliyor. Halbuki Muğla tüm ilçelerinde yoğun bir şekilde bir birinden farklı alanlarda tarımın icra edildiği bir yer. Özellikle Milasımız hem tarımıyla hem de hayvancılığıyla önemli bir ilçemiz. Yüzde 60 nüfus kırsalda yaşıyor ve her şeyi üretebilme kapasitesine sahipler. Biz kırsalda üretip kıyısalda tüketmek durumundayız. Turizmin ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra bu ürünleri dışarıya satmamız gerekiyor. Bu nedenle Büyükşehir olarak, bilimsel yöntemlerle tarım ve hayvancılıkla ilgili önemli işler yapmaya çalışıyoruz. Toprağımızın yapısını analiz ederek bir katalog çalışmamız var ve bu dönemin sonunda tamamlanacak. Sulama konusunda sorunlarımız vardı. Bu alanda da çalışmalarımız oldu.” diyerek tarımsal faaliyetlere verdikleri katkıları anlattı.

“MİLAS BİR HAZİNE, BU HAZİNEYİ PARLATMALIYIZ”

Törenin kapanış konuşmasını yapan Milas Kaymakamı Eren Arslan ise Milas’ın tarımsal alandaki ürün çeşitliliğine ve ilçedeki çiftçilerin üretimdeki payına dikkat çekti.

“Ben yaklaşık 1,5 yıldır bu güzide ilçemizde görev yapıyorum ve hep şunu ifade ettim, Milas gerçekten bir hazine… Milas ilk insanlığın var oluşundan bu yana medeniyetlere beşiklik etmiş. Ama üzeri biraz tozlanmış. Bu hazineyi parlatmak için hepimizin çok çalışması gerekiyor. Hep birlikte ilçemize faydalı olabilmek idealiyle gayret gösteriyoruz. Bu gayrete destek olan herkese şükranlarımı sunuyorum.” diyen Kaymakam Arslan, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutladı ve yeni hizmet binasının hayırlara vesile olmasını istedi.

Konuşmaların ardından Oda Başkanı Atıcı ve Meclis Başkanı Halis Şahin tarafından Milas Kaymakamı Eren Arslan’a ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a Fahri Üyelik Beratı ve teşekkür plaketi takdim edildi. Daha sonra ise çiftçilere ve odanın faaliyetlerine katkı sunan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e, Sezgin İnşaat’ın sahibi Bülent Sezgin’e ve Haskökten Mühendislik’in sahibi Hasan Kökten’e teşekkür plaketi takdim edildi.

Milas Ziraat Odası yeni hizmet binası, MİFAD Folklor Ekibinin gösterisinin ardından kurdele kesimiyle çiftçilerin hizmetine açıldı. Protokol üyeleri ve misafirler daha sonra yeni oda binasını ve yöresel ürün satış ofisini gezdi. Gazeteci Volkan Yıldız’ın açılışa özel hazırladığı tarım ve insan temalı fotoğraf sergisi de izleyenlerden ilgi gördü. Protokol üyeleri ayrıca odada sergilenen ressam İsmail Utku’nun tarım temalı resmini de inceledi. Lokma ve yemek ikramıyla devam eden açılış töreni, katılımcıların büyük ilgi gösterdiği kura çekilişi ve hediyelerin takdimiyle son buldu.