Milas Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Milas Ziraat Odası > Haberler > Eşence Barajı planlama çalışmaları başladı.

Eşence Barajı planlama çalışmaları başladı.

Milas’ta 21 bin 550 dönümlük tarım arazisini suya kavuşturacak olan Eşence Barajı için planlama çalışmalarına başlandı. Çalışmalar kapsamında Kargıcak Mahallesi’nde gelen DSİ yetkilileri, AK Parti İlçe Başkanı Fahri Acar ve Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı Eşence Barajı’nın su toplama alanındaki arazide incelemelerde bulundu. Haber: Volkan Yıldız

Milaslı çiftçilerin yıllardır gündeminde olan Eşence Barajı’nın yapımıyla ilgili planlama çalışmalarına başlandı. Muğla DSİ 213. Şube Müdürü Mehmet İskender ve DSİ yetkilileri, Milas AK Parti Başkanı Fahri Acar, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Kırcağız Mahalle Muhtarı Fikret Turgut 2019 yılı içerisinde tamamlanması öngörülen planlama çalışmaları kapsamında, Kargıcak Mahallesi’ndeki arazide inceleme yaptı.

Milas tarımında sulama sorunun çözümü için çaba harcadıklarını söyleyen AK Parti Milas İlçe Başkanı Fahri Acar, “Milasımızda sulanmamış hiçbir tarım arazisi kalmamasını hedefliyoruz. Bizden önce onlarca yıldır yapılamayan Akgedik Barajı’nı 2009 yılında yaptık. Derince Barajı’yla Selimiye Ovası’nı suladık. Şimdi kısa süre içinde Eşence Barajı yapılacak. Muğla milletvekillerimiz Yavuz Demir, Yelda Erol Erol Gökcan, Milas Belediye Başkan Adayımız Barış Saylak ve İlçe Teşkilatımızın girişimleriyle bölgemizi yeniden suyla buluşturacağız. Milas çiftçimizin hak ettiği değeri vererek nitelikli tarımsal üretimi ve iş potansiyelini daha da artıracağız. Milasımıza ve Muğlamıza hayırlı olsun. Gökçeler Barajı için de planlama süreci devam ediyor.” diye konuştu.

İnceleme sırasında DSİ yetkilileriyle görüşen Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, suyun çiftçiler için büyük önem taşıdığını ifade ederek şunları kaydetti: “Eşence Barajı’nın planlanmasıyla ilgili Ankara’dan, bölgeden ve Muğla’dan ilçemize gelen DSİ yetkililerine eşlik ettik. Onların sahadaki incelemeleri bizim için önemli ve değerli. Eşence Barajı’na bağlı olarak Yeniköy Barajı’nın da ikisinin beraber planlandıktan sonra 2020’de yapıma başlanacağına yönelik bir müjde aldık. Bu konuda çiftçilerimizin görüşleri çerçevesinde önerilerimizi sunduk. Her fırsatta suyun çiftçimiz için çok önemli olduğunu ifade ediyoruz. Eşence Barajı planlanması ve yapımı, çiftçimiz ve tarımsal üretim açısından çok önemli. Bu anlamda DSİ yetkililerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu çalışmanın ardından, ikinci bir baraj yapımı olarak Gökçeler Barajı ile ilgili çalışma yapılacağını öğrendik. Bu barajı da tamamlayabilirsek, çiftçilerimize kaliteli sulama suyu verme hususunda çok büyük bir adım atılmış olacak. Bizim en büyük hayalimiz, hedefimiz bir konu bu… Bugünkü gelişmelerden büyük bir memnuniyet duyuyoruz. İnşallah bu barajlar tamamlanır ve çiftçimizin hizmetine sunulur. Bu gelişmeler sebebiyle Tarım ve Orman Bakanlığımıza, DSİ Genel Müdürlüğümüze ve Şube Müdürlüğümüze, planlanan barajların yapımının başlaması noktasında girişimlerde bulunan AK Parti Muğla Milletvekili Sayın M. Yavuz Demir’e ve tüm Muğla milletvekillerimize ve AK Parti İlçe Başkanı Sayın Fahri Acar’a çiftçiler adına teşekkürlerimi sunuyorum.”

Milas’ın Geyik Barajı’ndan sonra ikinci büyük barajı olma özelliği taşıyan Eşence Barajı, yapımı tamamlandıktan sonra 36,5 milyon metreküp su toplama kapasitesiyle hizmet verecek.