Milas Ziraat Odası > Haberler > ÇKS kayıtlarında son gün 30 Haziran...

ÇKS kayıtlarında son gün 30 Haziran...

Milas'ın Çınarlı Mahallesi’nde düzenlenen toplantıya katılan Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlarının 30 Haziran 2018’de biteceğini hatırlatarak çiftçilerimizin başvurularını yapmalarını istedi.

Yöre insanının yaşadığı sorunları yerinde dinlemek için kurum amirleri, STK temsilcileri ile birlikte mahallelere ziyaretler gerçekleştiren Milas Kaymakamı Eren Arslan, Çınarlı Mahallesi halkıyla buluştu. Mahalle kahvehanesinde düzenlenen toplantıya; Milas Jandarma Komutanı Binbaşı Hayrettin Fidan, İlçe Sağlık Müdürü M. Ergun Kırova, Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Milas Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Cihan Kuran, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Çınarlı Mahalle Muhtarı Yüksel Akça ve vatandaşlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Milas Kaymakamı Eren Arslan, bölgedeki üretime dikkat çekerek, “Günümüzde kırsaldan kente göç olgusu sebebiyle kırsal nüfusta azalma ve böylelikle üretimde de azalma yaşanabiliyor. Ancak bakıyoruz buralarda halkımız üretiyor. Yöre insanımız, hayvancılıkla ve tarımla geçimini sağlıyor ve ülke ekonomisine katkıda bulunuyor. Bu üretimin daha iyi bir noktaya gelmesi amacıyla, sorunları çözmek için bu toplantıları tertip ediyoruz. Sizlerin ilettiği sıkıntıları, sorunları tespit ettikten sonra ilgili kurumlara talimat veriyorum.” diye konuştu.

BAŞKAN ATICI: "SAHİP ÇIKARSANIZ BU KURUMLAR YÜRÜR VE BÜYÜR"

Muhtar Yüksel Akça’nın bilgilendirme konuşmasının ardından söz alan Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlarının 30 Haziran 2018’de bittiğini hatırlatarak, “Milas genelinde şuan ÇKS kaydını yaptırmayan 800’e yakın çiftçimiz var. Çiftçilerimizin bu kayıtları son günlere kalmadan yaptırmalarında fayda görüyorum. Çünkü 30 Haziran 2018’den sonra bu kayıt süresi uzamayabilir.” dedi.

Çınarlı çiftçisinin Milas Ziraat Odası ile koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Başkan Atıcı, Çınarlılı çiftçilere teşekkür ederek şunları kaydetti: “Çınarlılı çiftçilerimiz odamızla iş birliği halinde faaliyetlerini sürdürüyorlar. Tarım aletlerini MİZOTAR’dan gübresini, tohumunu, ilacını kendi odasından alan Çınarlı’daki çiftçilerimizin, ekonomik yönden de durumlarının iyi olduğu gözlemliyorum. Bu tablo bizleri de oldukça mutlu ediyor. Tabi ki sizlerin Milas Ziraat Odasına, tarımsal kurumlara sahip çıkmanız gerekiyor. Eğer siz sahip çıkarsanız bu kurumlar yürür ve büyür. Bu anlamda Çınarlı’ya özellikle teşekkür ediyorum.”

Toplantı, yöre halkının sorunlarının dinlenmesi ve not edilmesiyle son buldu.