Milas Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Milas Ziraat Odası > Haberler > 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Kutlaması

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Kutlaması

“Türkiye’nin temel direği çiftçilerdir!”

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla bir kutlama mesaj yayınlayan Milas Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Atıcı, üretimleriyle ülke insanı besleyen, doyuran ve ihracatla ülke ekonomisine büyük bir katma değer sağlayan çiftçilerin, Türkiye’nin temel direği olduğuna vurgu yaptı.

Fedakar ve cefakar çiftçilerin alın teriyle kazandırılan yeni hizmet binasını, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü gibi özel bir zamanda hizmete açmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadığını ifade eden Milas Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Atıcı, çiftçilerin ülkenin temel direği olduğuna dikkat çekti.

“Çiftçimiz, zor tabiat koşullarında, yağmur, çamur demeden, susuzluk demeden  gecesini gündüzüne katarak üretmeye devam ediyor. Çalışkan, fedakar ve cefakar çiftçimiz; tarlasından, bağından, bahçesinden, ahırından, ağılından kopmuyor ve ormanda, denizde her yerde üretimini sürdürüyor.” diyen Başkan Atıcı, tarımın öneminin günden güne artığını ve öneminin asla tartışılmaz olduğunu söyledi.

Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu (IFAP) tarafından alınan kararla 1984 yılından buyana, her yıl tüm dünyada 14 Mayıs’ın “Dünya Çiftçiler Günü” olarak çeşitli etkinliklerle kutlandığını belirten Başkan Atıcı, üretimleriyle 81 milyonluk ülke nüfusunu, 5 milyonu aşkın mülteciyi, sığınmacı ve 40 milyona yakın turisti besleyen tüm çiftçileri tebrik ederek 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü en içten dilekler kutladı, bütün çiftçilere bereketli hasatlar diledi.