Milas Ziraat Odası > Haberler > 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Etkinliği, Ankara Tandoğan Meydanında yapıldı

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Etkinliği, Ankara Tandoğan Meydanında yapıldı

Bu yıl TZOB'den gelen talimat gereği "14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü" 14 Mayıs 2017 Pazar Günü, 81 ilden gelen çiftçilerle Ankara Tandoğan Meydanında kutlandı.Odamızın organizasyonunda, 3 otobüs dolusu çiftçimizle 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Kutlamalarına katıldık. Çiftçilerimizin ulaşım ve yemek giderleri Odamız tarafından karşılanmıştır. Ayrıca çiftçilerimize dağıtılmak üzere Tzob logolu ve Oda isminin bulunduğu tşört bastırdık.

Ankara'da Pazar Günü Tandoğan Meydanında saat 12.00'da başlayan Çiftçi Bayramına binlerce çiftçi Oda adları ve pankartlarla katıldı. Özellikle hem ilçemizden hem Türkiye genelinden kadın çiftçilerimizin de ilgi gösterdiği kutlamalar Türk Halk Müziği sanatçısı Sevcan Orhan'ın her yöreden söylediği türkülere çiftçilerimizin eşlik etmesiyle başladı. Çiftçilerimiz ağırlıklı olarak; "Vatan Hürriyet Ekmek", "Milli ekonominin temeli ziraattir.", "Biz üretemezsek Türkiye aç kalır." "Toprak anadır.", "Doğduğum yerde doymak istiyorum.", "Destek verin üretelim, ithalata son verelim.", "Toprağımızı ele, sele ve yele vermeyelim.", "Aracı değil üreten kazansın.", "TZOB çiftçimizin hizmetindedir.", "Temiz çevre temiz tarım." gibi sloganlarla meydana hınca hınç doldurdu. Daha sonra  söz alan TZOB Genel Başkanı Ş.Şemsi Bayraktar, çiftçilerimizin tarımsal ürün bazında tek tek sorunlarını ve çözümlerini anlattı. Bu sorun ve çözümleri toplanan çiftçilerle paylaştı. Alandan büyük destek aldı.

Genel olarak dillendirdiği konular şöyleydi;
1. Tarımsal altyapı sorunları çözülsün (Sulama altyapısı öncelikli)
2. Girdi fiyatları düşürülsün (Mazot, gübre, ilaç, tohum)
3. Müdahale kurumları işlevine her alanda güçlü bir şekilde sürdürsün.
4. Kooperatif ve Birlikler mevzuat ve finans yönünden güçlendirilsin.
5. Et ve Sütteki maliyetler düşürülerek ithalata son verilsin.
6. Havza bazlı destekleme modeli (Üretim planlaması) disiplinli olarak uygulansın.
sonuç olarak Genel Başkanın mesajı; "Çiftçilerimiz emeğinin karşılığını almak, doğduğu yerde doymak istiyor." şeklindeydi. "Çiftçi Bayramı" ses sanatçısı Mustafa Ceceli'nin konseriyle sona erdi.